Cine suntem

Şcoala de Acupunctură Energetică şi Tradiţională este şcoala oficială a Asociaţiei Italiene de Acupunctură  (A.I.A.).

Infintata in 1982

A acumulat  o experiență de treizeci de ani  în învăţământul Acupuncturii, răspândindu- se  în toată Italia și  formând astfel mai mult de o mie de medici acupuncturişti   şi printre aceştia diverşi profesori care au fondat la rândul lor alte şcoli de acupunctură.

Președintele Asociației  este Domnul Profesor Franco Menichelli  ,  care a început să predea în anul 1988 la  Şcoala Superioară de Acupunctură, cu scopul de a aduce la alt nivel acupunctura în Europa.
 
 • În anul 2013 am început să ne extindem activitatea și în România, începând cursurile în orașul Arad
 • În 2015 am semnat un contract de colaborare cu Universitatea de Vest Vasile Goldis si in ziua de astăzi desfășuram cursurile în campusul universitar, numărul cursanților fiind tot mai mare.
 •  In 2017 am semnat un contract de colaborare cu OPMCA Ordinul practicienilor de Medicina Complementara, Alternativa din Romania
 • In 2019 am infitat Asociatia de Medicina Chineza si Acupunctura din Romania AMCA 

Ce oferă învățământul nostru?

Vom începe cu prezentarea Școlii de Acupunctură Energetică și Tradițională

Școlile de acupunctură sunt răspândite în Europa,  totuşi marea parte a şcolilor oferă un învăţământ strict tradiţional , fondat pe concepte mai mult sau mai puţin credibile, care nu satisfac criteriile ştiinţifice moderne.
Astfel, unele şcoli au ales calea neurologică sau reflexologică care poate explica doar o mică parte a datelor tradiţionale ale acupuncturii.
 
Obiectivul este, deci, acela de a propune o şcoală Europeană care să dea acupuncturii un plus de validitate şi încredere ştiinţifică.
 
Energetica Sistemelor Vii (ESV) a Profesot Maurice Mussat , învăţată în şcoliile SAET, realizează practic un învăţământ modern al acupuncturii tradiţionale, cu ajutorul fizicii moderne şi a logicii care permit decodificarea conceptelor tradiţionale ,precum şi verificarea lor în termeni ştiinţifici şi tehnici de avangardă.
Regulile şi legile ESV trebuie predate paralel cu datele tradiţionale: una explicând-o şi demonstrând-o pe cealaltă.
Aceste date tradiţionale sunt cele verificate în cele mai mari universităţi chinezeşti si ajungem astfel la o formare completa.
 
Este necesar să oferim studenţilor materialul didactic pentru o solidă formare teoretică şi clinică .
Școala noastră este cu siguranţă cea mai dezvoltată în acest sector, deoarece deține cărţi scrise de către profesorii noștri în limba italiană și traduse în limba engleză și română.

In 2019 am creat Asociatia de Medicina Chineza si Acupunctura (AMCA) s-a infiintat cu scopul promovarii Medicinei Traditionale Chineze si in particular a  Acupuncturii  in Romania si Europa ca o specialitate medicala complementara medicinei occidentale.  

Asociatia a fost infiintata de absolventi ai Scolii de Acupunctura Energetica si Traditionala, scoala oficiala a Asociatiei Italiene de Acupunctura, aceasta avand o experienta de peste 30 ani in practica si predarea Acupuncturii.

La ora actuala asociatia are un numar de 197 membrii in permanenta crestere.

Misiunea AMCA

Adevaratul stimulent al vietii omenesti il constituie bucuria zilei de maine. Cel care isi determina conduita doar prin perspectiva apropiata, fara a pune ca prioritate sanatatea, gandeste superficial.

Noi suntem parteneri competenti care asigura suport membrilor asociatiei nostre, sustinem sanatatea comunitatii prin educatie, resurse, prezenta (disponbilitatea) nostra promovand standarde de inalta calitate profesionale in acupunctura si medicina traditionala chineza.

Colaboram atat in plan local cat si la nivel mondial pentru a aduce un plus de bunastare vietii si sanatatii.

Un pic de istorie

 • 2012: dr. Francesco Menichelli in colaborare cu Asociatia Italiana de Acupunctura, a initiat primul curs de acupunctura cu durata de 3 ani la Arad.
 • 2013: datorita succesului avut si a cererilor, s-a initiat al doi-lea curs de acupunctura
 • din 2013 pana in prezent s-au organizat in Romania mai mult de 100 cursuri de auriculoterapie, cu un numar de 251 cursanti care au promovat.
 • 2014: s-a incheiat un contract de colaborare cu Universitatea “Vasile Goldis” Arad
 • 2017: primul stagiu de pregatire al studentilor scolii la Academia de Medicina Traditionala Chineza, Henan, China
 • 2017: scoala a primit acreditarea Ordinului de Medicina Alternativa si Complementara din Romania
 • 2017: primul Congres de Acupunctura in colaborare cu Universitatea Vasile Goldis Arad “Acupunctura in patologiile cu relevanta sociala”
 • 2018: al doilea Congres de Acupunctura “Acupunctura in patologiile musculo-scheletice”
 • 2019 : al doilea stagiu de pregatire al studentilor scolii la Academia de Medicina Traditionala Chineza, Henan, China
 • 2019: infiintarea Asociatiei de Medicina Chineza si Acupunctura
 • 2019: contract de colaborare cu dr. Wang Weixundin Beijing pentru organizarea de cursuri si seminarii
 • 2020: al patrulea Congres International de Acupunctura, Arad – ”Acupunctura la pacientii neurologici si reumatologici”
 • 2020: scoala a primit acreditarea Uniunii Practicienilor de Medicina Complementara si Alternativa
 • Vrei să devii membru al asociației noastre?
  Viziteaza site-ul nostru https://www.acupuncturaromania.com/
 
 
 
 
 

 

 

1982-95

A.I.A. fondează ziarul stiintific “Primum non nocere”, distribuit gratuit la 150.000 de medici, cu ample spaţii de dezvaluiri stiinţifice, de tehnica de diagnosticare si de terapeutică in Acupunctura.

1983

Congres stiintific dedicat Acupuncturii, la Spitalul S. Giovanni din Roma, in cadrul Zilelor de Medicina Socială.

1984

A.I.A. obţine de la Ministerul Sanătăţii sponsorizare pentru activarea unor cursuri de trei ani de in spital ( ASL : Spitalul. Nuovo Regina Margherita şi S. Giovanni din Roma). A.I.A. organizează la Roma al 3-lea Congres European de Acupunctura in Italia, sub Patronajul Ministerului Sanătăţii şi a Regionii Lazio. activarea unui curs de Laser terapie medicală la Spitalul S. Giovanni din Roma, pentru anul universitar 1984-’85.

1985

deschiderea unui curs de trei ani de Acupunctura pentru medici, la Spitalul din Roma: Nuovo Regina Margherita. deschiderea unui curs analog la Spitalul S. Giovanni din Roma. USL n° 12 din Pisa îsi esprimă o părere favorabilă instituirii unui curs de trei ani de de Acupunctura de către Asociaţia noastră. A.I.A. participa la Grupul de Lucru asupra medicinii alternative, organizat de Colegiul Medicilor din Roma şi Provincie.

1985-1993

A.I.A. conduce prima clinică publică de Acupunctura, deschisa in Roma, la actuala ASL-A din via Luzzatti, 8.

1986

al 4 - lea Congres European de Acupunctura la Roma, sub egida Ministerului Sanătăţii şi al Instrucţiei Publice, Regiunea Lazio, Provincia Roma, Oraşul Roma.

1987-88-89

A.I.A. activează cursuri speciale de “perfecţionare” anuale pentru medicii deja in posesia unei diplome de Acupunctura.

1990

Congresul Naţional A.I.A. la Milano şi deschiderea unui curs de trei ani la Milano.

1991-1994

A.I.A. aderă la “ World Federation of Acupuncture-Moxibustion Societies” (WFAS), recunoscuta de către O.M.S.

1992

In cadrul WFAS, A.I.A. organizează Simpozionul Mondial de Acupunctura la Roma.

1997

Consiliul Regional al Laziului sponsorizează cursurile de trei ani de Acupunctura  şi de perfecţionare organizate  de catre A.I.A.la  sediile sale  didactice.

1998

A.I.A. a fost chemata de Colegiul Provincial al Medicilor din Roma să facă parte din Forumul Permanent asupra Medicinilor non convenţionale. A.I.A crează  primul site internet italian dedicat complet 'Acupuncturii.

1999

A.I.A. participă la organizarea  conferinţei-dezbatere asupra Medicinei non Convenţionale, la Colegiul  Medicilor din Roma.<br>A.I.A. a fost convocata la Comisia Afaceri Sociale de la Camera  Deputati lor pentru a-şi esprima  opinia privitor la propunerile de lege (C.3891, C.5486, C.5935, C.5952) in materie de medicine non convenţionale.<br>A.I.A. participă la organizarea   Congresului de Acupunctura la Colegiul Medicilor din Roma.

2000

Se naste “Acupunctura 2000”  primul ziar electronic publicat in trei limbi; este organul oficial  al Asociaţiei.

2002

A.I.A. participa la programul ECM ca provider ( N: 1042), obtinand multe credite formative pentru  medici.<br>A.I.A. a fost convocata la Comisia Afaceri Sociale de la Camera  Deputati lor pentru a-şi esprima  opinia privitor la propunerile de lege  in materie de medicina non convenţională.

2005

Congresul Naţional: “Acupunctura în bolile cu relevanţa socială”- Roma

2006

AIA obtine la Convenţia pentru  formaţie practica  la ASL din Roma-C.

2007

Convegno Nazionale: “Acupunctura: modele diagnostice şi terapeutice în comparaţie ”- Bastia Umbra

2009

Congresul Naţional: MnC: verificari ale valabilităţii  indicaţiilor terapeutice - Maiori

2011

Congresul Naţional :  Acupunctura :  modernitatea stiintifica a unei discipline antice)

Video

Înregistrare curs

Numele* (obligatoriu)

Prenumele* (obligatoriu)

Email* (obligatoriu)

Telefon

Mesaj

Tip curs
AcupuncturăAuriculoterapie

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi