Cine suntem

Şcoala de Acupunctură Energetică şi Tradiţională este şcoala oficială a Asociaţiei Italiene de Acupunctură  (A.I.A.).

Infintata in 1982

A acumulat  o experiență de treizeci de ani  în învăţământul Acupuncturii, răspândindu- se  în toată Italia și  formând astfel mai mult de o mie de medici acupuncturişti   şi printre aceştia diverşi profesori care au fondat la rândul lor alte şcoli de acupunctură.

Președintele Asociației  este Domnul Profesor Franco Menichelli  ,  care a început să predea în anul 1988 la  Şcoala Superioară de Acupunctură, cu scopul de a aduce la alt nivel acupunctura în Europa.
•În anul 2013 am început să ne extindem activitatea și în România, începând cursurile în orașul Arad
•În 2015 am semnat un contract de colaborare cu Universitatea de Vest Vasile Goldis si in ziua de astăzi desfășuram cursurile în campusul universitar, numărul cursanților fiind tot mai mare.
. In 2017 am semnat un contract de colaborare cu OPMCA Ordinul practicienilor de Medicina Complementara, Alternativa din Romania

Ce oferă învățământul nostru?

Vom începe cu prezentarea Școlii de Acupunctură Energetică și Tradițională

Școlile de acupunctură sunt răspândite în Europa,  totuşi marea parte a şcolilor oferă un învăţământ strict tradiţional , fondat pe concepte mai mult sau mai puţin credibile, care nu satisfac criteriile ştiinţifice moderne.
Astfel, unele şcoli au ales calea neurologică sau reflexologică care poate explica doar o mică parte a datelor tradiţionale ale acupuncturii.
Obiectivul este, deci, acela de a propune o şcoală Europeană care să dea acupuncturii un plus de validitate şi încredere ştiinţifică.
Energetica Sistemelor Vii (ESV) a Profesot Maurice Mussat , învăţată în şcoliile SAET, realizează practic un învăţământ modern al acupuncturii tradiţionale, cu ajutorul fizicii moderne şi a logicii care permit decodificarea conceptelor tradiţionale ,precum şi verificarea lor în termeni ştiinţifici şi tehnici de avangardă.
Regulile şi legile ESV trebuie predate paralel cu datele tradiţionale: una explicând-o şi demonstrând-o pe cealaltă.
Aceste date tradiţionale sunt cele verificate în cele mai mari universităţi chinezeşti si ajungem astfel la o formare completa.
Este necesar să oferim studenţilor materialul didactic pentru o solidă formare teoretică şi clinică .
Școala noastră este cu siguranţă cea mai dezvoltată în acest sector, deoarece deține cărţi scrise de către profesorii noștri în limba italiană și traduse în limba engleză și română.

 

 

1982-95

A.I.A. fondează ziarul stiintific “Primum non nocere”, distribuit gratuit la 150.000 de medici, cu ample spaţii de dezvaluiri stiinţifice, de tehnica de diagnosticare si de terapeutică in Acupunctura.

1983

Congres stiintific dedicat Acupuncturii, la Spitalul S. Giovanni din Roma, in cadrul Zilelor de Medicina Socială.

1984

A.I.A. obţine de la Ministerul Sanătăţii sponsorizare pentru activarea unor cursuri de trei ani de in spital ( ASL : Spitalul. Nuovo Regina Margherita şi S. Giovanni din Roma). A.I.A. organizează la Roma al 3-lea Congres European de Acupunctura in Italia, sub Patronajul Ministerului Sanătăţii şi a Regionii Lazio. activarea unui curs de Laser terapie medicală la Spitalul S. Giovanni din Roma, pentru anul universitar 1984-’85.

1985

deschiderea unui curs de trei ani de Acupunctura pentru medici, la Spitalul din Roma: Nuovo Regina Margherita. deschiderea unui curs analog la Spitalul S. Giovanni din Roma. USL n° 12 din Pisa îsi esprimă o părere favorabilă instituirii unui curs de trei ani de de Acupunctura de către Asociaţia noastră. A.I.A. participa la Grupul de Lucru asupra medicinii alternative, organizat de Colegiul Medicilor din Roma şi Provincie.

1985-1993

A.I.A. conduce prima clinică publică de Acupunctura, deschisa in Roma, la actuala ASL-A din via Luzzatti, 8.

1986

al 4 - lea Congres European de Acupunctura la Roma, sub egida Ministerului Sanătăţii şi al Instrucţiei Publice, Regiunea Lazio, Provincia Roma, Oraşul Roma.

1987-88-89

A.I.A. activează cursuri speciale de “perfecţionare” anuale pentru medicii deja in posesia unei diplome de Acupunctura.

1990

Congresul Naţional A.I.A. la Milano şi deschiderea unui curs de trei ani la Milano.

1991-1994

A.I.A. aderă la “ World Federation of Acupuncture-Moxibustion Societies” (WFAS), recunoscuta de către O.M.S.

1992

In cadrul WFAS, A.I.A. organizează Simpozionul Mondial de Acupunctura la Roma.

1997

Consiliul Regional al Laziului sponsorizează cursurile de trei ani de Acupunctura şi de perfecţionare organizate de catre A.I.A.la sediile sale didactice.

1998

A.I.A. a fost chemata de Colegiul Provincial al Medicilor din Roma să facă parte din Forumul Permanent asupra Medicinilor non convenţionale. A.I.A crează primul site internet italian dedicat complet 'Acupuncturii.

1999

A.I.A. participă la organizarea conferinţei-dezbatere asupra Medicinei non Convenţionale, la Colegiul Medicilor din Roma.<br>A.I.A. a fost convocata la Comisia Afaceri Sociale de la Camera Deputati lor pentru a-şi esprima opinia privitor la propunerile de lege (C.3891, C.5486, C.5935, C.5952) in materie de medicine non convenţionale.<br>A.I.A. participă la organizarea Congresului de Acupunctura la Colegiul Medicilor din Roma.

2000

Se naste “Acupunctura 2000” primul ziar electronic publicat in trei limbi; este organul oficial al Asociaţiei.

2002

A.I.A. participa la programul ECM ca provider ( N: 1042), obtinand multe credite formative pentru medici.<br>A.I.A. a fost convocata la Comisia Afaceri Sociale de la Camera Deputati lor pentru a-şi esprima opinia privitor la propunerile de lege in materie de medicina non convenţională.

2005

Congresul Naţional: “Acupunctura în bolile cu relevanţa socială”- Roma

2006

AIA obtine la Convenţia pentru formaţie practica la ASL din Roma-C.

2007

Convegno Nazionale: “Acupunctura: modele diagnostice şi terapeutice în comparaţie ”- Bastia Umbra

2009

Congresul Naţional: MnC: verificari ale valabilităţii indicaţiilor terapeutice - Maiori

2011

Congresul Naţional : Acupunctura : modernitatea stiintifica a unei discipline antice)

Video

Înregistrare curs

Numele* (obligatoriu)

Prenumele* (obligatoriu)

Email* (obligatoriu)

Telefon

Mesaj

Tip curs
AcupuncturăAuriculoterapie

Newsletter

Fii la curent cu ultimele noutăţi